מרץ 02 2012
שמן קפיר ליים, אריזה משופרת
ניתנת האמת להיאמר – די מעצבן לעמוד במטבח עם בקבוק שיש לו פקק פנימי עם חור בקוטר חוד המחט, ולחכות שתצא ממנו טיפה. אני מדברת כמובן על שמן הקפיר ליים שפיתחתי, שנארז בבקבוקים עם פקקים אכזריים למדי וסבל מהבעיה הזאת, אבל לא עוד!
בזמנו פירסמתי כאן הסבר על הבעייתיות בשילוב של שמנים ארומטיים עם טפטפות שהראש שלהן עשוי מגומי. המומחים שאיתם התייעצתי חששו שמא לאורך זמן, אדי השמן ימיסו את הגומי והתכונות הארומטיות ייפגעו, ולא הסכימו לשמוע על שימוש בטפטפות גומי לפני שהשמן יעבור אנליזה (GC-MS). לאחרונה שלחתי את השמן לאנליזה כזאת במרכז מחקר נוה יער, השייך למשרד החקלאות הישראלי.
בעקבות הבדיקה קיבלתי סוף סוף אישור מהיועצים הפדנטים שלי להחליף את מערכת הטפטוף הפנימית של הבקבוקים בטפטפות זכוכית וגומי, שהן הרבה יותר נוחות לתפעול במטבח. הטפטפות הן מתוצרת Heinline האוסטרית והגומי שלהן עמיד במיוחד.
מי שקנה מהבקבוקים עם הטפטפות הפנימיות ורוצה להחליף את הפקק הפנימי בפקק עם טפטפת זכוכית יכול להשיג את טפטפות היינליין גם בישראל (למשל אצל הוברמן בפתח תקווה).
אצל קרי ובניו ברחוב לוינסקי (פינת עליה) בתל אביב מוכרים פקקי טפטפות של חברות אחרות, אבל עם הברגה מתאימה לבקבוקי שמן הקפיר ליים, וזה מה שהכי חשוב. ייתכן שאפשר למצוא פקקי טפטפות כאלה גם בבתי מרקחת – לא יזיק לשאול (אתם צריכים טפטפת לבקבוק 10 מ"ל בקוטר 18 מ"מ). ברמת ריכוז של 5% אדי השמן לא ימיסו את הגומי גם אם הטפטפת היא של יצרן פחות יוקרתי מהיינליין.
למי שקנה שמן טהור (100%) מומלץ להישאר עם פקקי הפלסטיק הפנימיים, כי כשהשמן לא מדולל, גדלים הסיכויים שלאורך זמן הוא ישחית את הגומי של הטפטפת.





