ספטמבר 19 2009
אידוי כפול
הרעיון לאדות מאכלים שאינם אורז דביק הגיע לתאילנד באדיבות הסינים. אידוי כפול (בתאית: Dtun), שיטה נוספת שהמהגרים הסינים הביאו איתם לתאילנד, הוא דרך מצוינת לתת למרכיבים שאוהבים בישול ארוך – כמו עצמות עם מח, בשר בקר או ברווז, ירקות ועשבים ארומטיים – רכות של חמאה וריחות של בית-אמא, ולא חשוב מי אמא שלכם.
בדרך כלל חותכים את המרכיבים לחתיכות גדולות, שמים אותם בקערית חרס או קרמיקה ומכסים בציר לוהט שבושל מבעוד מועד. מכסים את הקעריות (אפשר בצלחת קטנה, ראו תמונה) ומניחים אותן להתבשל בכלי אידוי לכמה שעות. הסינים מנצלים את הבישול האיטי והעדין כדי לשלב במנות האלה חומרים שנחשבים לרפואות טבעיות, כמו ג'ינסנג, ג'ינג'ר, פטריות שחורות, סנפירי כריש וקיני ציפורים.
במסעדות שמתמחות במאכלים באידוי כפול מחזיקים סירים מיוחדים לצורך הזה, שהחלק התחתון שלהם (זה שבו מרתיחים את המים) יכול להכיל מספיק מים בשביל בישול של כמה שעות. אם אתם מנסים את השיטה בבית, הקפידו להוסיף מדי פעם מים רותחים לסיר התחתון, שלא יישרף. מן הראוי לציין שבשביל המרק הספציפי שבתמונה אהיה מוכנה לזחול כל הדרך לצ'נטבורי (Chanthaburi) ביום גשום. הוא מוגש לוהט ומדיף ניחוחות של מרק עצם טוב, ויש בו ירק שנקרא בתאית Fak keaw (דלעת ירוקה) ובאנגלית – Wax gourd.
אהבתי מאוד. תודה.