מרץ 18 2009
לחם
בעיקרון, לחם (Khanom pang) הוא לא מתחומי ההתמחות החזקים של התאים. יש להם כמה מתכונים עם לחם, אבל הוא נחשב לחטיף, ועל כך יעיד שמו, הכולל את המלה קאנום. ה"פאנג" מגיע, כמובן, מהשפה הצרפתית (pain). במסעדות רבות תמצאו מנה (מצוינת) של לחם מטוגן עם משהו – בדרך כלל חזיר קצוץ דק, שרימפס או עוף. זהו מתכון תאי חדש יחסית בהשפעה מערבית בולטת. למעשה, זהו אולי המאכל התאי היחיד שכולל לחם ואינו מתוק.
לחם מטוגן בסגנון תאי (קאנום פאנג נה קונג)
בשווקים אפשר למצוא דוכנים שבהם מחממים על פלטה שטוחה (או על גריל פחמים) לחם לבן, ומגישים עם רטבים מתוקים, למשל רוטב ירקרק העשוי מעלי פנדן (Pandan).
לחם ולחמניות מככבים גם אצל מוכרי הגלידה. לעתים מרפדים את הכוס שבה מוגשת הגלידה בקוביות קטנות של לחם לבן (ועליהן תירס, ועליו הגלידה), ולעתים מגישים כדורי גלידה בלחמניה. זה לא רע כמו שזה נשמע.
חטיפי לחם קלוי עם שומשום שחור וסוכר נמכרים באריזות צלופן בשווקים, בחנויות מכולת ובסופרמרקטים. טעים וניטרלי, ללא הפתעות מיותרות.
לחם בשקיות: עברו הימים שאי אפשר היה לקנות לחם בתאילנד. היום יש לחם (צמר-גפני וחסר טעם) בכל סניף של סבן אילבן ורשתות השיווק אופות לחם טרי במרכולים. עדיין, לחם איכותי הוא עניין לא טריוויאלי, ואפשר למצוא אותו רק במקומות עם ריכוזים גבוהים של תושבים זרים/תיירים מהמערב.
תגובות