מרץ 19 2009
ג'ינג'ר
התאים משתמשים בכמה סוגים של שורשים ממשפחת הג'ינג'ר (למשל גלנגל וקרצ'אי). יש יותר מ-400 שורשים שונים במשפחה הזאת, ששמה בא ממלה בסנסקריט, sinabera, שפירושה "בצורת קרן". בני המשפחה הם צמחים זקופים עם פקעות קנה-שורש (rhizomes) שגדלות מתחת ומעל פני האדמה. רוב הג'ינג'ר שנמכר בישראל מיובא ולכן הוא עתיק למדי. ג'ינג'ר טרי אפשר להשיג בארץ בין אוקטובר לדצמבר. לפי פרסומים ברשת, במשק סטרץ שבמושב שקף אפשר לקנות בעונה הזאת ג'ינג'ר טרי בסיטונות, מ-20 קילו ומעלה.
גילו של הג'ינג'ר (בתאית: King) משפיע מאוד על טעמו ומרקמו. ג'ינג'ר צעיר (king on) נקטף מוקדם יותר ויש לו טעם עדין יותר ומרקם רך יותר. ג'ינג'ר צעיר אפשר לחתוך לגפרורים או לקוביות קטנות ולאכול בלי לבשל בכלל, אבל הוא נדיר בישראל.
ג'ינג'ר זקן הוא חריף יותר ומרכז השורש עתיר סיבים ובעל מרקם עצי. הפתרון – במיוחד במתכונים שבהם הג'ינג'ר משמש לא רק לתיבול ואמור להיות קל לאכילה, הוא לקלף את השורש בזהירות, להשתמש רק בחלקו החיצוני ולזרוק לפח את החלק המרכזי. במתכונים שבהם הג'ינג'ר משמש לתיבול בלבד אפשר גם לגרר אותו בפומפייה.
אצל הירקן כדאי לבחור ג'ינג'ר עם קליפה חלקה ובעל מראה צעיר ככל האפשר, ולאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה, כדי שלא יתייבש. אפשר להשתמש בקליפות הג'ינג'ר לתיבול צירי בשר או דגים.
עמוד מצוין המוקדש לצמחים ממשפחת הג'ינג'ר
תגובות