ספטמבר 28 2010

מה עושים עם ווק חדש בתאילנד? שאלות ותשובות

עירא כותב: חסר לי באתר שלך מדריך טוב לטיפול בווק חדש. מה עושים בתאילנד כשקונים ווק?

ווק בתאילנד. בשימוש שוטף

נראה שהסיבה שאין אצלי מדריך כזה היא שמעולם לא ראיתי שעושים עניין מיוחד מווק חדש בתאילנד. למי שאינו מכיר את הצרה הצרורה הזאת, זהו טיפול שנקרא Seasoning, שבמהלכו מחממים את הווק, מורחים בשמן, מחממים שוב, מנגבים, וחוזר חלילה עד קץ הדורות. מתי אשכרה מתפנים לבשל בווק החדש – זו תעלומה בשבילי. התהליך נועד לסגור בשמן את הנקבוביות במתכת שממנה עשוי הווק, כדי שפחות מזון יידבק אליו והוא לא יחליד כשלא משתמשים בו. בשלוש המלים האחרונות טמונה כנראה הסיבה לכך שהתאים לא טורחים עם התהליך הזה: מהרגע שיש ווק בבית משתמשים בו כל הזמן ואין לו זמן להחליד. הידבקות של מזון לווק פותרים בעזרת עוד שמן או כף מתכת שמגרדת יפה את התחתית ומונעת את התופעה הזאת (ראו תמונה).

בכל מקרה, מצאתי מדריך טוב ומפורט מאוד ל-Seasoning של ווקים, למי שיש לו זמן, כוח ואמונה בתהליך. אם לא עשיתם כלום והווק שלכם החליד, שטפו אותו היטב לפני השימוש במים וסבון עד שהחלודה תרד ואתם מסודרים.

פוסטים קשורים

4 תגובות

4 תגובות לפוסט “מה עושים עם ווק חדש בתאילנד?”

  1. עירא בתאריך 30 ספט 2010 בשעה 13:16

    אז זה שאני מקפיד לשטוף אותו בידיים ולא בסקוטש גס מדי, או זה שאני שורףבו שמן אחרי כל שימוש זה הגזמה פראית?

    אגב, כששפכתי ביתה בשביל הפאדתאי היא נדבקה יפה לתחתית. זה נורמאלי? חשבתי שזה אמור להיות מוגן מזה בדיוק.

  2. עירא בתאריך 30 ספט 2010 בשעה 13:17

    ובקשה קלה – אנא אפשרו את מנגנון ההרשמה לתגובות, זה כלי חשוב לשימור המשך השיחה בבלוג, לוקח 10 דקות להתקין את התוסף ולתרגם לעברית 🙂

  3. עדי בתאריך 05 אוק 2010 בשעה 18:11

    עירא – זאת לא בהכרח הגזמה פראית אם אתה לא משתמש בווק באופן יומיומי. ובעניין החביתה – החלק הזה במתכון דורש כמה אימונים. זה די טבעי שהיא נדבקת לווק, וכל עוד היא לא נשרפת, זה לא נורא, מגרדים אותה מהתחתית. אפשר גם, כמו שהצעתי במתכון, לטגן אותה לחוד, לחתוך ולהקפיץ עם שאר המרכיבים.

  4. הדוד בתאריך 05 אוק 2010 בשעה 19:00

    התקנתי. מקווה שזה עובד.
    בעצם התגובה הזאת היא חלק מהבדיקה 🙂

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות