נובמבר 12 2010

הנדל"ן – לציפורים כתבות

מדור: כתבות

אופנה חדשה מתפשטת בחודשים האחרונים בעיר מגורי טראט (Trat), שבדרום מזרח תאילנד. יותר ויותר קומות עליונות בבניינים בעיר נאטמות מכל צדדיהן בבלוקים ובמלט, וחרכים קטנים נמתחים לרוחב הקומה כולה. הנה דוגמה:

הקומות העליונות אטומות, למעט שורת פתחים קטנים ועגולים

בתחילה חשבתי שמדובר בפתרון איחסון חדש למתנגדי המשטר, אבל הציוצים הבלתי פוסקים סביב הבניינים האלה בשעות אחר הצהריים, והתנועה הערה של ציפורים שחגות מעליהם ונכנסות פנימה דרך החורים, הבהירו לי שמדובר בביזנס ישן שתופס לאחרונה תאוצה ענקית – אחסנת ציפורים במטרה לשדוד את הקינים שלהן, שנמכרים במחירים היסטריים כדליקטס סיני ידוע.

עוד בניין אטום בטראט

נראה שלתושבי טראט הרבה יותר משתלם בימים אלה לסגור קומות שלמות ולהוסיף עוד מבנים על הגג כדי להזמין אליהם ציפורים תמימות שאינן חושדות בדבר, מאשר להשאיר אותן ריקות למקרה שמישהו ירצה לשכור אותן. ומאחר שאצל התאים שיקולי הפרנסה גוברים בדרך כלל על כל שיקול אחר, הם מוכנים לספוג את הרעשים והריחות בלי להתלונן. בהתחשב בכך שקילו קיני ציפורים מאיכות מעולה נמכר בכ-4000 דולר, אפשר להבין אותם.

קיני ציפורים הוא דליקטס מהסוג שמאתגר את המוח יותר מאשר את בלוטות הטעם. המשקה שמכינים ממנו, שנמכר בתאילנד בכל סניף סבן-11 ומוגש בדרך כלל מצונן, הוא כמעט חסר טעם והמרק הסיני המפורסם, שנמכר בכ-30 דולר לצלחת, גם הוא לא מופת של טעמים. לעומת זאת, מייחסים לקיני הציפורים תכונות בריאותיות שלא מן העולם הזה: שיפור תפקודי הריאות ומערכת הנשימה, שיפור תנועת הדם בגוף וחיזוק של חולים, נשים אחרי לידה, ילדים וזקנים.

בניין בשלבי איטום, טראט

זה טוב, כי כשחושבים על זה, למה שמישהו חוץ מהסינים המטורפים ירצה לאכול רוק של ציפורים? אבל כשחושבים על זה עוד קצת, למה שמישהו ירצה לאכול רוק של דבורים, ועוד לטבול בו תפוח לכבוד ראש השנה?

מקריאת המאמר המקיף הזה על תהליך ההפקה של קיני ציפורים בתאילנד אני למדה שרק שלושה סוגים של ציפורי סיס בונים קינים שמתאימים להפקת המאכל הזה. הסוג הנפוץ בטראט הוא סיס האוקיינוס השקט (Pacific Swift), בעוד שבשאר חלקי תאילנד משתמשים בקינים של זן אחר – Edible-nest Swiftlet. הקינים בנויים בצורת חצי כדור שעשוי כולו מרוק הציפורים, ובמקרים מסוימים הם כוללים גם נוצות, שאותן צריך לנקות לפני השיווק. הסוג השלישי של הציפורים נקרא Black-nest Swiftlet, והמילה "שחור" מתייחסת לצבע הקן שהן מכינות, שכולל הרבה נוצות ולפעמים גם לשלשת. מחירו של הסוג השלישי זול הרבה יותר.

עוד קירות אטומים, טראט

מגיפת ציפורי הנדל"ן מעלה שאלות לגבי המחיר הגבוה של המוצר הסופי. בעבר, המחיר נבע מכך שאוספי הקינים נאלצו לצאת עם סולמות וחבלים למערות חשוכות בתוך צוקים גבוהים, להיצמד לקירות המערה ולאסוף את התוצרת תוך לקיחת סיכונים רבים. היום, כשהציפורים מתגוררות בדירות עירוניות קלות לגישה, כבר אין סיבה למחיר כל כך גבוה, וככל שיהיו יותר דירות כאלה, המחיר ימשיך וירד.

משקה קיני ציפורים

אבל אם יזמי הנדל"ן החדשים – שיאטמו את בתיהם בהסתמך על המחיר הגבוה לקילו – ירגישו דפוקים כשיגלו שהמחיר ירד, זה עדיין יהיה כלום לעומת הציפורים עצמן. כל ציפור כזאת נאלצת לבנות את הקן שלה שלוש פעמים במקום פעם אחת. הקינים נבנים בשעות הלילה (כזכור, הפקתם כרוכה רק בייצור רוק, ולא באיסוף זרדים ושזירתם), ובשעות הבוקר הציפורים יוצאות לאסוף מזון. זה הזמן שבו נכנסים בעלי הבית אל הדירות כדי לאסוף את הקינים. אין ארוחות חינם, אפילו לא לציפורים, אבל הן לפחות נשארות בחיים ויכולות להתרבות.

הקן הראשון שהן בונות נלקח על ידי ציידי הקינים ברגע שהוא מוכן, לפני שהציפור מטילה ביצים, והוא נחשב לאיכותי ביותר. אחרי שהוא נלקח הציפורים משקיעות בבניית קן שני, שגם אותו לוקחים לפני שהוטלו ביצים ומחירו נמוך יותר מזה של הקן הראשון. רק בקן השלישי נותנים לציפורים להטיל ביצים ולגדל בקן את גוזליהן. ברגע שהגוזלים בוגרים ועפים החוצה, גם הקינים האלה נלקחים. בגלל שגדלו בהם גוזלים והם די מטונפים, מחירם זול יותר.

למי שעדיין מרגיש שמדובר במאכל אקזוטי מדי לטעמו, הנה מערכון קיא העפרונים של מונטי פייתון, בשביל הפרופורציה:

פוסטים קשורים

3 תגובות

3 תגובות לפוסט “הנדל"ן – לציפורים”

  1. ניקי בתאריך 13 נוב 2010 בשעה 11:32

    היי עדי! אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך, אבל בלתי אפשרי להיכנס אליו מאקספלורר (הוא משתק אותו באופן מיידי) אשמח אם תוכלי לסדר את הבאג כדי שאוכל לקרוא בו גם ממקומות שבהם יש רק אקספלורר כמו העבודה שלי 🙂

  2. עדי בתאריך 13 נוב 2010 בשעה 11:54

    וואו, בלוג שמשתק אקספלוררים, זה בטח משהו שאפשר למכור למישהו. אנסה למצוא מקום שיש בו אקספלורר כדי לבדוק מה הבעיה, ובינתיים, גלישה נעימה בפיירפוקס או בכרום. איזה מין מקום עבודה זה שנותן רק את דפדפן אחד לגלוש בו?

  3. YםYם בתאריך 09 דצמ 2010 בשעה 1:47

    לי זה קרה בפיירפוקס.

    יש איזה רכיב ג'אווה סקריפט באתר שגורם לזה.

    עכשיו אני עם כרום וזה תקין (הג'אווה סקריפט חסום)

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות