מרץ 20 2009
קפיר ליים
עליו של הקפיר ליים (Kaffir lime), עץ עם פרי ירוק, מוזר ומיובל, הם מהמרכיבים המרגשים ביותר במטבח התאי, ואחד הכשלונות הגדולים של תעשיית העלים המיובשים.
בחנויות בישראל אפשר להשיג אותם בעיקר במצב מיובש, וזה ממש עצוב. מדי פעם מגיעות לחנויות למוצרים מהמזרח אריזות קטנות עם עלים קפואים. בעלי מסעדות תאיות מחוץ לתאילנד משתמשים בהם ומדווחים על תוצאות טובות. כמויות העלים במתכונים שבאתר מחושבות לפי העלים המיובשים נטולי הארומה. אם השגתם עלים טריים, הפחיתו את הכמות.
אפשרות נוספת היא להשתמש בשמן ארומטי שמופק מהעלים. כאן אפשר לקרוא עוד קצת על האופציה הזאת.
לפרי הקפיר ליים יש מיץ כל כך חמוץ ודומיננטי עד שאף אחד לא מעז להשתמש בו לבישול. בקליפת הפרי משתמשים לפעמים להכנת משחות קארי, ובתעשיית הקוסמטיקה משתמשים בעלים ובפרי לבישום ולמלחמה בקשקשים.
עדכון: לאחרונה מצאתי בכמה שווקים פירות קפיר ליים מבושלים בסירופ סוכר – מאכל קצת קיצוני בטעמיו, שגם כמויות הסוכר הגדולות שבו לא הצליחו לעמעם את הטעם הייחודי החזק של הפרי.
שלום עדי,
שאלה קטנה – האם קפיר ליים זה מה שנקרא בעברית לימון ליים?
תודה לך ועל הבלוג המקסים
רונית
רונית – (תודה על המחמאה) לא, זה לא לימון ליים. תסתכלי בתמונות שבצד ימין בגלריה המתחלפת כדי לדעת איך נראה פרי הקפיר ליים – מיובל ומחוספס, עם הרבה ציפה לבנה בין הקליפה לבפנוכו של הפרי. לימון ליים זה בעצם ליים (Lime), ואולי בעברית הוסיפו את המלה לימון כדי שיבינו במה המדובר. הנה, ככה נראה ליים.
אני חובב מושבע של אוכל תאילנדי ומצאתי חנות בחיפה שנקראת מזרח ומערב יש בה מגוון עצום של אוכל אסיאתי מכל הסוגים והיא גם זולה במיוחד אני ממליץ בחום
לכבוד בעל האתר
אסור לגדל עץ זה בישראל.
יש חשד כבד שעלים של הקאפיר ליים
נושאים בתוכם מחלת הדרים קשה.
בברכה
עמי
עמי – תודה על תגובתך. הייתי שמחה לדעת בדיוק באיזה סוג של "אסור" מדובר. האם יש עונש למגדלים, או שרק משמידים להם את העצים ומזהירים? ידוע לי שמשרד החקלאות הוציא אזהרה רשמית לחקלאים בעניין. האם תוכל לשלוח לי עותק (או לינק לעותק) של המסמך הזה?
http://www.ginun.co.il/?p=201
בבקשה
הי
קיבלתי היום עלי קפיר ליים טריים. האם כדאי לייבש אותם, ואם כן אז איך מייבשים? או האם אפשר להקפיא אותם בעודם טריים?
קרן – להקפיא וכמה שיותר מהר. בייבוש הם מאבדים את רוב הארומה.