מאי 28 2011

מתי לזרוע זרעים מתאילנד? שאלות ותשובות

עדה (שם בדוי) כותבת: קיבלתי סוגים שונים של זרעי ירקות מתאילנד (שעועית כנפיים, חציל ירוק עגול קטן, 2 סוגי בזיליקום, שעועית ארוכה ועוד), אבל לא כתוב על העטיפה באיזו עונה לזרוע אותם, ואני מתלבטת מתי כדאי.

על בסיס קומון סנס פשוט, אפשר להניח שצמחים שגדלים בתאילנד ישגשגו בחום הישראלי, בעיקר באזורים הלחים יותר של המדינה, ופחות במקומות היבשים. לכן סביר שהעונה המתאימה לזריעה של ירקות עונתיים ובכלל היא אפריל-מאי והלאה, כל עוד חם בישראל.

חצילים קטנים, Ma Kua Pao

כידוע, בתאילנד יש שלוש ולא ארבע עונות, וברוב חלקי המדינה יש רק חודש או חודשיים קרירים יחסית (כ-18 מעלות ביום). מאחר שבחלקים גדולים של ישראל הלחות נמוכה הרבה יותר מאשר בתאילנד, תוספת לחות באמצעים שונים תעשה רק טוב לצמחים.

בכל מקרה, לפני שאת זורעת משהו כדאי שתקראי את הפוסט הזה.

פוסטים קשורים

תגובה אחת

תגובה אחת לפוסט “מתי לזרוע זרעים מתאילנד?”

  1. מאיר מזרחי בתאריך 11 ספט 2011 בשעה 10:55

    שלום לכולם.
    אני נהנה מכל שאלה ובמיוחד מהתשובות שמתפרסמות כאן.
    פשוט תענוג. הכל טוב ויפה עד שמגיעים לאזכור הבאת ירקות ותבלינים טריים מתאילנד.
    חברים, הבאת צמחים בצורה לא בדוקה ומבוקרת, ממקור אקזוטי, כמו תאילנד, עלולה להמית אסון על הצומח בישראל. מזיקים רבים נמצאים בתאילנד ולא קיימים בישראל. ואלה עלולים לפלוש לישראל על ידי ייבוא בלתי מבוקר של ירקות ותבלינים טריים. פלישת נגע כזה תגרום נזק בלתי הפיך לצומח וגם לאדם. היא עלולה לגרום להכחדת מיני צמחים ארץ ישראלים ולנזק לחקלאות ולבעלי חיים. בשנים האחרונות חדרו לישראל וירוסים גורמי מחלות, חרקים, חיידקים ופטריות ממקורות אקזוטיים. הכרנו את הגורמים האלה לאחר שנתקלנו בנזק שהם גורמים בחלקות הגידול. בחקירת המקרים האלה התברר שאנחנו הראשונים שנפגעו באיזור כולו. כך שקרוב לוודאי שהם הגיעו לישראל על ידי האדם ולא על ידי גורמים סביבתיים, כמו רוחות וסחף.
    אנא המנעו מהבאת צמחים חיים לישראל זה מסוכן ואף מהווה עבירה פלילית.
    אתם יכולים להביא צמחים מיובשים, צמחים קפואים, צמחים שעברו עיבוד תעשייתי אך בשום מקרה אל תביאו צמחים טריים.
    אני, מנהל השרות להסגר צמחים, וצוות מפקחי ההסגר משקיעים מאמצים גדולים על מנת למנוע פלישת נגעים חדשים לישראל. אנא עזרו לנו במטרה לאומית זו.

    ייתכן ולא תמצאו ירק או תבלין זה או אחר בארץ, כמו שזה קורה כאשר אנחנו לא מוצאים ירק מסויים לא בעונתו. במקרים אלה נדרש כושר האלתור למציאת תחליף מתאים.
    אנא עדכנו אותנו על תחליפים שמצאתם בארץ למוצרים המקוריים, כמו שעשה זאב שהשתמש בעלי חושחש במקום עלי קפיר ליים.

    בברכה ובהמון איחלוים להמשך הנאה מהאתר.

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות