אוגוסט 20 2011

סאנוק בברלין כתבות

מדור: כתבות

חברתי סיון שביט בילתה שבת שמשית בשוק/פיקניק תאי בברלין, וכך היא כותבת:

השוק התאי שבפארק Fehbelliner platz, המתקיים בסופי שבוע שמשיים בלבד, החל כמפגש של מהגרים מתאילנד שרצו לאכול יחד במקום פתוח. לאט לאט, כשהמפגשים הקולינריים החלו לעורר סקרנות בעוברים והשבים, התאים החלו לבשל לא רק לעצמם והמקום הפך לשוק קטן. כבר מרחוק אפשר לדעת שלא מדובר בשוק גרמני, יש המון שמשיות! (התאים לא אוהבים להשתזף כי בעיניהם לבן זה יפה ושחור זה פועל עני שעובד בשדות – ע”ע).

השוק בפרברלינר פלאץ. כל הצילומים בפוסט הם של סיון שביט

אומרים שפעם היה פה הרבה יותר זול – 2.5 יורו למנה, אבל היום אין מצב לקנות משהו בפחות מ-5 יורו, ואפשר גם ב-7. שני אנשים יכולים להוריד כאן בקלות 30 יורו על ארוחה, במיוחד אם רוצים לטעום מהכל ולהגיר כמה בירות על הדרך.

סום טם על הדשא

אפשר למצוא כאן דגים צלויים, פירות ים, בשרים משופדים, סום טם (סלט פפאיה ירוקה) ואורז דביק, משקאות הזויים בכל מיני צבעים עם ג'ולות ג'לי, פטריות, איטריות וכל מיני ירוקים. אסור לעשות מנגל על הדשא, אז המנגליסטים מתחבאים איפשהו מאחורי השיחים.

דגים ועופות מטוגנים

על שמיכות על הדשא, באיזורים המוצלים יש פינות פדיקור ומסאז' תאילנדי, וכמובן ופיקניק יפה ומוזיקלי של ליידי בויז.

מניקור על הדשא

אחרי הצהריים מגיעה שעת ההימורים – בכריעה ובישיבה על הדשא המהמרים מתגודדים מול שטיחי קנוואס קטנים שעליהם רשומים מספרים ואותיות התחומים בריבועים – הרעיון דומה למשחק הרולטה באבל בסדר הפוך. במקום רולטה יש צלחת מקומחת (אולי נגד חיכוך), שעליה מניח הדילר שתי קוביות. הוא מכסה את הצלחת במכסה קש קמור, מנער, מייצב אותה ומניח בצד. זה הזמן להמר על מספרי הקוביות, ולתאים יש הרבה סבלנות (או חוסר יכולת לקבל החלטות). הדילר לא ממהר להרים את המכסה ולגלות את הקוביות והמהמרים ממשיכים להניח מטבעות ושטרות, להתחרט ולהניח שוב, להתחרט בפעם השלישית ולהניח כסף ברביעית. לבסוף, אחרי שהמהמרים נרגעו, מסירים את הלוט מעל הקוביות המקומחות, הקובעות מי הרוויח ומי הפסיד. מהצד אפשר לראות את תיק הבד של הדילר תפוח משטרות. הוא הימר על המקצוע הנכון.

מנקים פטריות במברשת לפני המכירה

אם לשפוט על פי השבת השמשית שבה ביקרתי בשוק, נראה שמעט מאוד גרמנים מגיעים למקום. מי שבאים הם בעיקר אנשי השכונה שלוקחים את הילדים לשפילפלאץ (גן שעשועים) וגרמנים הנשואים לנשים תאיות. שאר הנוכחים הם מהגרי עבודה מתאילנד שמתגעגעים לסצינת האוכל שהשאירו מאחוריהם בתאילנד.

בצל ירוק, פאק בונג (מורנינג גלורי), בזיליקום

השוק מתקיים בימי שבת וראשון, אך ורק בימי שמש. מומלץ להגיע אליו בסביבות השעה 14:00, ואפשר גם להקדים וליהנות משוק יד שנייה גרמני שכונתי, אסתטי ולא יקר הנמצא במגרש החניה לפני הפארק הקטן.

איך מגיעים? אפשר באחד משני קווי רכבת התחתית U7 ו-U3. יורדים בתחנה הנקראת Fehbelliner platz ומאתרים את המבנה הגדול של Park Cafe (בית הקפה היחיד במתחם), עוברים אותו וצועדים לתוך הפארק הישר אל רחבת הדשא הגדולה הנמצאת מאחוריו. הנה מפת גוגל של המקום.

פוסטים קשורים

תגובה אחת

תגובה אחת לפוסט “סאנוק בברלין”

  1. ניימן בתאריך 20 אוג 2011 בשעה 8:15

    השוק אכן נהדר! הוא היה סוד שמור עד תחילת הקיץ שנה שעברה. אז החלו לגלות אותו הגרמנים, והשנה כבר נצפו לא מעט קבוצות גרמניות שהגיעו לשם באופן קבוע. תנו להם שנתיים והגרמנים יכבשו את השוק :]
    (המידע בחסות ידידה תאילנדית שלומדת איתי בברלין)

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות