מרץ 31 2009

מה זה הצהובים האלה? שאלות ותשובות

עידית כותבת: ביקרתי בתאילנד לפני שנתיים ומישהו נתן לי לטעום מין ממתק צהוב בצורת אליפסה, שרוי בסירופ מתוק. הטעם הזכיר קצת את העוגיות מזרחיות המטוגנות שמשרים בסירופ סוכר, רק בלי הטיגון. מה זה ואיך עושים את זה?

את מתכוונת כנראה לקאנום (ממתק, קינוח) שנקרא מט קאנון (Met kanoon). משמעות השם היא "זרעים של ג'ק פרוט", אבל אלה לא באמת זרעים של ג'ק פרוט, הם רק מזכירים אותם בצורתם. ג'ק פרוט, אם כבר שאלת, הוא פרי ממשפחת עץ הלחם. מט קאנון שייך למשפחה של קינוחים צהובים מתוקים שהגיעו לתאילנד עם סוחרים פורטוגזים שהפליגו לצורכי עסקים בדרום מזרח אסיה לפני כ-500 שנה. מריה גיומר דה-פינה, טבחית מהוללת ממוצא פורטוגזי-יפני-בנגלי, נחטפה על ידי שליטי תאילנד ועבדה במטבח המלכותי, שם פיתחה קינוחים רבים בהשפעת המטבח הפורטוגזי. כנהוג בעדה, הקינוח כולל חלמוני ביצים – בדרך כלל ביצי ברווז – שאחראים לצבע הצהוב.

קינוחים מבושלים בסירופ סוכר

קינוחים מבושלים בסירופ סוכר

המשפחה הצהובה הזאת כוללת גם קאנום "פרחי זהב"  (Thong yip) וקאנום "חוטי זהב" (Foy thong), שעשויים בעיקר מביצי ברווז מבושלות בסירופ סוכר. גם במט קאנון יש ביצים וסוכר, אבל המרכיב העיקרי שלו הוא מחית מעדשי מונג צהובים (עדשי מש מיובשות, קלופות וחצויות – מרכיב נפוץ בקינוחים תאיים. הנה מתכון:

מט קאנון – זרעים של ג'ק פרוט

פוסטים קשורים

3 תגובות

3 תגובות לפוסט “מה זה הצהובים האלה?”

  1. הדוד בתאריך 15 אפר 2009 בשעה 12:32

    בהתחלה חשבתי שיש בזה דבש, אבל אפילו עכשיו שאני יודע שזה סתם סוכר, זה אחד הקינוחים שאני הכי אוהב

  2. שרי בתאריך 31 מאי 2009 בשעה 14:31

    המתוק הזה בדיוק הזכיר לי: בשדה התעופה הישן של בנקוק, בטרמינל הקטן שטסים לקוסמוי, היה דוכן קטן, שהגיש בחינם לטסים עוגיות, דקות דקות,
    טעימות נורא, נדמה לי שהן עשויות משקדים או משהו כזה, הן בצבע דבש כזה,
    והטעם שלהן בפי … זה לא עוגיות התחרה שלנו בארץ, אולי יש לך מושג מה הן? חיפשתי אחר כך בכל רחבי תיאלנד ולא מצאתי.

    תודה

    שרי

  3. עדי בתאריך 31 מאי 2009 בשעה 16:49

    שרי – יצא לי לטעום פה די הרבה סוגים של עוגיות דקיקות אבל אני לא יכולה להיות בטוחה לאיזה סוג את מתכוונת. מה שכן, שקדים לא גדלים בתאילנד והם מאוד יקרים פה, אז הסיכוי שאלו היו עוגיות שקדים די קטן. עוגיות עם אגוזי קשיו יותר נפוצות ויותר זולות.

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות