ינואר 10 2012
חלב קוקוס: שווה להכין בבית
פוסט אורח ובו הסברים מפורטים על הכנת חלב קוקוס בבית, מאת דניאל צורן (עם מעט הערות שלי בראשי התיבות ע"ע)
חלב קוקוס, כפי שאתם יודעים מן הסתם, הוא אחד המרכיבים המשמעותיים בבישול תאי, ומשמש כרכיב מרכזי במגוון מתכונים (כמו קארי ירוק, קארי פאננג ומרק טום קאא, למשל). בפוסט זה נלמד איך להכין חלב קוקוס בבית – תהליך קל, פשוט ומאוד שימושי. אבל לפני שנדבר על איך מכינים חלב קוקוס בבית, נשאלת השאלה למה בעצם להכין חלב קוקוס בבית? הרי קל ופשוט למצוא חלב קוקוס בקופסאות שימורים בכל סופר ומכולת שכונתית – חלב קוקוס משומר הוא זול, נשמר לזמן רב, ואין קל מלפתוח פחית ופשוט להשתמש בו.
ובכן, לשאלה הזו יש כמה תשובות, חלקן מובנות מאליהן וחלקן פחות. התשובה הראשונה היא שאין, למעשה, סיבה טובה להכין חלב קוקוס בבית אם אתם מוצאים חלב קוקוס מאיכות טובה בפחית או בקרטון. כשאני אומר חלב קוקוס מאיכות טובה אני מתכוון לחלב קוקוס אמיתי, ללא חומרים משמרים, מייצבים, מתחלבים ושאר מירעין בישין (ובטח ובטח לא חלב קוקוס מופחת קלוריות, שהוא ממש תועבה). אם מצאתם מקום שבו אפשר לקנות במחיר סביר חלב קוקוס כזה, לכו על זה – הסופר שבו אנחנו קונים היה מביא במשך תקופה ארוכה חלב קוקוס נהדר (של Aroy-D, כמדומני) בקרטונים של ליטר ובמחיר מצוין, ואכן, במשך תקופה ארוכה השתמשנו רק בו, והיה נהדר.
הבעיה, כמובן, התעוררה כשהסופר פשוט הפסיק להביא את הקרטונים הנ"ל והתחיל להביא חלב קוקוס בינוני לגמרי בפחיות שימורים ובמחיר מעצבן. כשזה קרה, התחלתי לבדוק עד כמה ריאלי זה להכין חלב קוקוס בבית ומה זה בדיוק מצריך – ובכן, מתברר שזה קל, זול והתוצאה פשוט נהדרת.
חלב קוקוס הוא למעשה מיצוי של השמנים והחומרים אשר נמצאים בבשר אגוז הקוקוס (השכבה הלבנה, הסיבית והטעימה שבתוך הקוקוס היבש), ולא, כפי שרבים טועים לחשוב, הנוזל הצלול שנמצא בתוך הקוקוס (שאמור להיקרא "מי קוקוס" אם כי השם הספציפי הזה מופיע על מגוון פחיות חלב קוקוס בארץ מטעמי כשרות, מה שרק מוסיף לבלבול הכללי). בתאילנד מוציאים את בשר הקוקוס מן האגוזים בעזרת להב ספירלי מסתובב. אפשר לעשות את זה גם בלי מכונה מיוחדת אבל לעזאזל, זאת עבודה ממש קשה ואנחנו מעדיפים להתעצל. לפיכך נשתמש בקוקוס יבש טחון, כזה שניתן למצוא בכל סופר ומכולת ובמחיר סביר לחלוטין (נמצא לרוב באיזור מוצרי האפייה בסופר).
המרכיב השני בחלב הקוקוס הוא מים.
וזהו. אין עוד מרכיבים – ולכן ההתנגדות שלי לשלל התוספות שניתן למצוא לפעמים בפחיות השימורים.
כפי שתראו בהמשך, כשמכינים חלב קוקוס בבית (וגם כשקונים אותו טרי בשווקים בתאילנד, ע”ע) מקבלים שני סוגים שונים של חלב קוקוס – אחד נקרא "סחיטה ראשונה" והוא עשיר, סמיך יחסית ושמן. השני נקרא "סחיטה שנייה" והוא דליל משמעותית, אם כי עדיין ריחני וטעים. הסמיכות של חלב קוקוס קנוי היא משהו בין לבין. (בתאילנד, שבה לא זורקים כלום לפח, משתמשים בשני הסוגים, ואם המתכון דורש בישול של חלב הקוקוס עד שהשומנים נפרדים מהמוצקים, למשל במתכון הקארי הירוק, משתמשים לשם כך רק בחלב מהסחיטה הראשונה ואחר כך מדללים את התבשיל בחלב מהסחיטה השנייה. שווה לציין שלחלב קוקוס ביתי לוקח זמן קצר הרבה יותר להגיע לשלב ההפרדה מאשר לחלב מקופסה, ע”ע).
חבילה של 400 גרם קוקוס עולה כ-10 שקלים בסופר ומספיקה בערך ל-4-6 כוסות חלב קוקוס מסחיטה ראשונה ועוד 3-4 מסחיטה שנייה, כלומר, בערך שניים וחצי ליטר של חלב קוקוס. לא רע בשביל 10 שקלים, וזול משמעותית מפחיות.
ועכשיו, בואו נכין חלב קוקוס.
לפני שנצלול פנימה אצהיר רק דבר אחד – אני לא המצאתי פה שום דבר, את הכל למדתי מהאינטרנט וקצת שכללתי/התאמתי לתנאים הספציפיים שבמטבח שלי/בארץ – בהחלט יתכן שהחוויה ו/או התוצאה שלכם תהיה שונה. אם יש לכם שאלות, רעיונות או כל הערה אחרת – תגובות לפוסט ייענו בשמחה וכולם ירוויחו!
זה וידאו שמדגים את התהליך וממנו התחלתי – אפשר לראות איך סוחטים עם בד גבינה פה (ראו בהמשך):
ועכשיו, באמת, בואו נתחיל.
המצרכים (לכוס וחצי חלב קוקוס מסחיטה ראשונה ועוד כוס סחיטה שנייה):
- 2 כוסות קוקוס יבש טחון
- 2 וקצת כוסות ועוד כוס אחת של מים כמעט רותחים (סה"כ 3 וקצת כוסות)
מפעילים את המעבד לכמה דקות, אפילו 10, אין מה לחשוש פשוט להשאיר אותו בצד ולחזור אחרי כמה דקות.
יש לי חשד שבלנדר טוב יעשה עבודה טובה עוד יותר אפילו, אבל לי יש מעבד מזון, מה לעשות.
ומה אם אין לי מעבד מזון, אתם שואלים? ובכן, ראו בהמשך הפוסט.
אחרי ההפעלה מקבלים מעין משחה גרגירית, עשירה וריחנית שנראית ככה (בתקווה):
איך סוחטים את המשחה? הדרך הפשוטה, אך הלא קלה במיוחד, היא באמצעות בד גבינה ומסננת, כפי שניתן לראות בוידאו שלמעלה או בהמשך הפוסט. לי היה רעיון להשתמש במכונת מיצים קשים – כזו שיכולה לסחוט תפוחים, סלקים וגזרים, והוא הוכיח את עצמו כרעיון מצוין.
והרי לכם כמעט כוס וחצי של חלב קוקוס מסחיטה ראשונה, עשיר, סמיך, טעים וריחני.
הכמות הזו מקבילה בערך לפחית של חלב קוקוס קנוי – כך שעקרונית, אתם יכולים כבר לרוץ לבשל בכיף.
אבל את החומר שנסחט אפשר וכדאי לסחוט פעם נוספת על מנת לקבל חלב קוקוס מסחיטה שנייה שהוא, כאמור, דליל משמעותית, אבל עדיין טעים ושימושי.
מחזירים את הקוקוס הסחוט והיבש למדי אל מעבד המזון, ומוסיפים כוס מים כמעט רותחים, מפעילים את מעבד המזון לכמה דקות וחוזרים על תהליך הסחיטה.
וככה מקבלים בערך כוס של חלב קוקוס מסחיטה שנייה.
בעצם, עכשיו סיימנו. כדי להבין את ההבדל בין הסחיטה הראשונה לשנייה, הנה מה שקורה אחרי שעה שהחלב עמד ללא תזוזה. ניתן לראות שהשומן צף כלפי מעלה בסחיטה הראשונה, והוא תופס את רוב הנפח בסחיטה הראשונה
בסחיטה השנייה, ניתן לראות (אני מקווה, התמונה לא משהו) שאחוז השומן נמוך משמעותית.
וזהו, תם ונשלם התהליך! עכשיו זה הזמן להכין כמה מנות טעימות!
שאלות ותהיות:
- מה אם אין לי כוס מידה?
ובכן, קודם כל, כדאי שתהיה לכם כוס מידה – אני משתמש בזו המעולה של OXO, אבל יש כמובן המון אופציות. מצד שני, בשביל המתכון הזה, לא באמת צריך כוס מידה – פשוט תשתמשו בכל כוס שיש לכם בבית ותשמרו על היחסים בין החומרים. טיפ: הספלים של איקאה, שיש לכל אחד בבית, אני בטוח, הם בנפח של כוס בדיוק.
- מה אם אין לי מעבד מזון?
אוקיי, גם פה, פשוט כדאי שיהיה לכם מעבד מזון, אבל אם אין אז אין. אפשר לשים את החומרים בקערה ופשוט ללוש אותם היטב עם כף או עם הידיים (זהירות, זה חם!). אפשר להשתמש בבלנדר מוט, אם יש לכם, אם כי זה יכול להיות עסק מעט מלוכלך. בכל מקרה, הייתי נותן לתערובת לשבת טיפה יותר במקרה הזה, 20 דקות, נניח, לפני הסחיטה, על מנת שהקוקוס יתמצה יותר טוב.
- מה אם אין לי מכונת מיצים קשים?
אני משער שלרובכם אין מכונת מיצים קשים. במקרה כזה כדאי לסחוט את התערובת דרך בד גבינה (או סתם חולצת כותנה לבנה ישנה אך נקייה) – מכניסים את התערובת וסוחטים מעל מסננת אל תוך קערה (מפעילים הרבה כוח!). התוצאה יוצאת מצוין ככה, אפילו יותר טוב ממכונת מיץ, אבל כמובן דורשת הרבה יותר עבודה.
- מה עושים אם הכנתי יותר מדי חלב קוקוס?
חלב קוקוס, מתברר, קופא מצוין. פשוט חלקו למנות והקפיאו. הוא נשמר היטב מספר חודשים בפריזר. את ההפשרה מומלץ לעשות בסיר קטן ולערבב עד שהשומן והמים נקשרים שוב – הם ייפרדו במהלך ההקפאה.
נהניתי לקרוא, ועוד יותר להזכר בביקור שלי בשוק בתאילנד, שם ראינו אדם מפיק חלב קוקוס עם לא יותר ממקל עם מסמר וקצת מים.
אולי כדאי לכתוב משהו על ההבדל בין "חלב קוקוס", "מי קוקוס" (אני יודע שזה לא אותו הדבר, אבל אנשים מתבלבלים), "קרם קוקוס" וכד'.
זה בדיוק.. אבל בדיוק מה שאני עושה!
אין לי מכונת מיצים, אז אני מחכה שהתערובת תתקרר,
וסוחט אותה בתוך הבד במנות קטנות.
אח"כ אני שם את הנוזל במקרר. שומן הקוקוס צף ומתקשה,
כך שנוצרת מעיין חמאת קוקוס קשה למעלה, ובזה אני משתמש בבישול.
הכי חסר לי בארץ עלי קפיר ליים, והמשחה המסריחה שניתן להשיג
בהולנד, שעשויה משרימפס מותסס. את יודעת למה אני מתכוון? שכחתי את השם.
כשפותחים את הטיגון עם זה, הבית מסריח ברמות שקשה לתאר,
אבל זה הכרחי בחלק מהמנות האינדונזיות והמלזיות.
נזכרתי! זה נקרא TERASI
אורסולוס – אם תשים לב, יש פיסקה שמדברת בדיוק על ההבדלים הללו בין חלב קוקוס, מי קוקוס וכדומה. תודה! 🙂
אמיר – אכן, נראה שהחלב שסוחטים דרך בד יוצא עשיר יותר, והשומן שלו מלא יותר – מומלץ אם צריך לטגן למשל משחת קארי בשומן של חלב הקוקוס.
בנוגע לקאפיר ליים – אכן, המחסור מאוד מורגש, אך בזכות עדי (כותבת הבלוג הזה) יש פתרון! שמן קאפיר ליים – שמן ארומטי מעלי קאפיר ליים, מהווה תחליף נהדר לעלים טריים. חפש בעמוד הראשי את הפוסט על השמן, מה לעשות איתו ואיך להזמין!
משחת השרימפס אליה אתה מתכוון נקראית "קאפי" כמדומני, ואין בעיה להשיג אותה בארץ (חנויות מזרח מערב, למשל).
תודה! 🙂
דניאל, תודה על התשובות. נראה שמלאכתם של צדיקים מפוקפקים כמוני נעשית בידי צדיקים אחרים (כלומר אתה).
תודה, תודה תודה – זה גאוני….
תודה רבה!
אני אנסה…
בכל אופן, אכן היו מוכרים בארץ חלב קוקוס בקרטון. הצלחתי למצוא את זה רק פעם אחת, ולכן עד היום השתמשתי בעיקר בקופסאות שימורים.
אם מישהו באתר יודע על מקום שבו מוכרים את החלב בקרטון, אשמח לדעת!
עשיתי בירור לאחרונה ונראה שב"טבע קסטל" מוכרים חלב קוקוס של Aroy-D בקרטונים של ליטר – עוד לא הספקתי לוודא ו/או לברר מחיר.
אעדכן.
אגב, בתאילנד בכלל לא מוכרים חלב קוקוס בפחיות – רק בקרטונים. הסוג הכי טוב (לדעתי ולדעת רבים אחרים) נקרא Chao Koh והוא מיוצא בפחיות ויכול להגיע גם לישראל אם תבקשו אותו מספיק פעמים מהמוכרים בחנויות המתמחות. גם ארוי-די טעים ופופולרי מאוד.
דניאל, נראה שאתה צודק:
http://www.tevacastel.co.il/ProductPage.aspx?C=19812&GrpTt=3669&Grp=362&Dep72&Rashi=0
אוי, זה פשוט נפלא.
חייבת לנסות את זה.
לגבי חלב הקוקוס, עד כמה שידוע לי החלב בקרטון כבר לא מיובא לארץ, כי הוא יקר מדיי ליבואן.
הוא כן מייבא חלב קוקוס בפחית, היחיד אגב ללא חומרים משמרים, במחיר קצת יותר יקר מאלה עם החומרים.
בפוסט הזה שלי יש קצת יותר מידע
http://veredleb-nutrition.blogspot.com/2011/11/blog-post_10.html
אשמח לראות אם החלב בקרטון חזר ארצה. פשוט בשיחה עם היבואן הוא אמר לי את הדברים הללו.
ולגבי עלי קפיר, אתם מתכוונים לכך שאין למצוא אותם טריים? כי יבשים יש…. אז אמנם זה לא אותו הדבר, אולי סוג של פשרה, אם שמים הרבה, לא?
ורד – קודם כל, העובדה שחלב קוקוס מסוים נמכר בקרטון לא הופכת אותו לטוב באופן אוטומטי, וגם להיפך: חלב בפחית אינו נחות באופן אוטומטי. יש יצרנים מעולים שמייצרים את שני הסוגים, יש יצרנים חפיפניקים שמייצרים את שניהם, ויש יצרנים עם אישורי כשרות – בלי זה אין להם מה לחפש בארץ. בכל מקרה, צריך לבדוק את הפרטים שעל האריזה כדי לשפוט מה יש בתוכה. קצת לא מסתדר לי שמשהו בקרטון יעלה יותר ממשהו בפחית, אבל אם כך אומר היבואן…
ובעניין הקפיר ליים, כן, אנחנו מתכוונים שאין למצוא אותם טריים. אוסיף ואומר שהמרחק בין הטריים ליבשים הוא בערך כמו המרחק בין נענע מיובשת לנענע טרייה, ולא עוזר להוסיף הרבה עלים מיובשים. הם איבדו את הניחוח הרבה לפני שהגיעו למטבח שלך. ראי עוד בנושא כאן.
מה עושים עם הקוקוס שנשאר אחרי הסחיטה השנייה?
לכל מתוסכלי הכפיר ליים המיובש – יש משתלה בארץ – משתלת וולך בגן שומרון, שמוכרת שתיל של כפיר ליים. קניתי לפני כשנה וזה עלה בערך 200 שקל, ואפשר לגדל את השתיל בעציץ במשך 4 שנים בערך עד שחייבים להעביר לשתילה בגינה. מהרגע שקניתם שתיל כזה יש לכם אספקה קבועה של עלי כפיר ליים טריים, שלקטוף אותם ולהריח באותו רגע זה בערך כמו לנחות בגן עדן. בהצלחה.
סיון – אכן אין כמו עלים טריים (ראי פוסט ישן שלי בעניין רכישת שתילי קפיר ליים בישראל), אבל הבנתי שלאחרונה משרד החקלאות יצא למלחמה בשתילים האלה כי הם נושאים מזיקים שהורסים לגמרי עצי הדר אחרים. בערבה, למשל, עברו פקחים ממשק למשק כדי להשמיד עצי קפיר ליים שנשתלו על ידי העובדים התאילנדים.
חגית – אצלי אישית הוא עובר היישר לערימת הקומפוסט הצנועה בגינה העוד יותר צנועה.
אפשר להשתמש בו גם לאפייה, הוא יתאים במיוחד לעוגות גזר/דלעת ודומיהן.
ורד לב התרשמה מהוראות ההכנה של דניאל וניסתה בעצמה, עם אגוז קוקוס שלם במקום קוקוס טחון מוכן.
[…] * חלב קוקוס בפחית הוא מוצר מאד מעובד, ובהחלט לא אחד המוצרים הבריאים על המדף. אפשר גם להכין בבית, המדריך לחלב קוקוס בעברית. […]
אהבתי! ביותר! כל הכבוד! איזו כתיבה, ואיזו יצירתיות…
גם אני ממתוסכלי AROY D, שמסתבר שלא משתלם לשווק ולייבא אותו ארצה. לכן, כנראה, הוא עולה ב"טבע קסטל" 20 ש"ח, בעוד שאני קניתי אותו בעבר בסופרמרקט של אחת הרשתות הגדולות ב 13 ש"ח בלבד.
טיפ קטן לגבי סחיטה בחולצת כותנה ישנה- כדאי לוודא שלא נשארו בחולצה שאריות ריח של מרכך- זה מאווווד משפיע על הטעם.
הי תותי, שמחתי לקרוא שנהנת מהפוסט (ושוב תודה לעדי על הבמה).
אכן, אכזבה נרשמה עם ארוי די, מה לעשות…
בנוגע לסחיטה – טיפ קטן בנוגע לכביסה – אנחנו לא משתמשים במרכך בכלל, אלא בחומץ (!), רגיל, כזה שקונים בסופר. הבגדים יוצאים רכים, נעימים, ללא ריח (של חומץ, או כלשהו) וזה טוב לסביבה ולכיס – מומלץ לנסות. 🙂
בהצלחה!
דניאל
תודה- גם על הטיפ הזה. אם תגיד גם כמויות- אפילו יותר טוב 🙂 אפילו שזה לא קשור לאוכל תאי…
אני משתמש בזה כאילו היה מרכך – ממלא עד הסימון שיש לי במכונה עבור המרכך. מומלץ במיוחד עם מגבות – כיוון שמרככים, באופן אירוני, מקשים מגבות, ולא מרככים אותן….
מה עושים עם שאריות הקוקוס?
אפרת, ראי את תגובתו של דניאל כאן.
[…] את המדריך של סאנוק להכנת חלב קוקוס בבית? אני די בטוחה שאפשר להשתמש […]
היי, איפה יש אפשרות להשיג אגוזי קוקוס טריים בישראל ?
תום – שאלתי בטוויטר וזה מה שכתבה עפרה (ofra_c@) "יש בחצי חינם ירקות אגוזי קוקוס קלופים שאפשר לתקוע בהם קש. כלומר – בלי הירוק, הם לא ריריים כמו הטריים ממש, אבל לא רחוק מזה". הקוקוס הטרי נמכר בדרך כלל אחרי שהקליפה החיצונית הירוקה שלו הוסרה, והקליפה שנשארה עליו היא בצבע לבן-קרם (ועטופה בד"כ בניילון נצמד). אגוזים חומים ושעירים, גם אם הם שלמים ויש בהם מים, הם לא טריים ובשר הקוקוס שבתוכם הוא יבש. הם טובים מאוד להכנת חלב קוקוס.
דניאל,
איזה יופי של פוסט!!!
מעניין, מעשיר וברור כל כך.
אני מתכוונת לנסות בבית כבר מחר. הצלת אותי מהפחיות הלא בריאות שנהגתי להשתמש בהן על בסיס יומי.
תודה גדולה!!!
תודה רבה!
כתבה נפלאה ומתכון מעולה! ניסיתי, ואכן יש לי חלב קוקוס טעים וטרי במקרר.
אני אישית מעדיפה פחות את הסחיטה השנייה, וסוחטת פעם אחת, עם קצת יותר מים רותחים. מצאתי מתכון טעים טעים למוס טבעוני מחלב קוקוס, וקל מאוד להכנה, שאני מאוד ממליצה לנסות: http://bekosher.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
ישר כח ותמשיך להעשיר אותנו במתכונים טבעונים, טבעיים ובריאים!
אורית ברוך, מושב אמירים
כל הכבוד זה ניראה מאוד מוצלח אני גאה בך ותמשיכי לעשות עוד דברי בריאותיים זה מאוד חשוב….
רגע, סליחה על האיטיות
שתי הכוסות וקצת הן לסחיטה הראשונה ובכוס הנוזפת לסחיטה השניה? כי זה לא היה ברור מהמתכון 🙂
תודה!
רגע, סליחה על האיטיות
שתי הכוסות וקצת הן לסחיטה הראשונה ובכוס הנוזפת לסחיטה השניה? כי זה לא היה ברור מהמתכון 🙂
תודה!
הי גיצ,
כן – היחס בין הקוקוס למים בסיבוב הראשון הוא בערך 1:1, ובסיבוב השני הוא בערך 1:2.
במילים אחרות, הבנת נכון 🙂
דניאל
הכנתי ויצא מעולה !!! ♠
[…] את זו שיש בה הכי פחות חומרים משמרים, מעבים וכן הלאה. אפשר גם להכין לבד . שימו לב שאתם בוחרים בקרם קוקוס, לא נוזל קוקוס או נוזל […]
כשאני מכינה בבית חלב קוקוס איך אני אדע כמה אחוזי שומן?
פז – שאלה טובה. אולי דניאל המדען יוכל לענות?
[…] מכינה את החלב לפי המתכון הזה. בעיקרון זה כוס מים רותחים לכוס קוקוס. יוצא חלב מדהים […]
הכנתי עכשיו לפי המתכון, יצא נפלא. רק מה, אני לא מצליח לנקות את חיתול הבד בו השתמשתי מפירורי קוקוס. רעיונות?
אף פעם לא היתה לי בעיה עם כביסה ידנית של הבד. משרים כשעה עם נוזל כביסה ושוטפים עם הרבה מים. כדאי לעשות את זה מיד אחרי הסחיטה – לא לתת לשאריות להתייבש על הבד.
זוהי תשובתו של דניאל צורן לשאלה המאתגרת של פז בעניין הקלוריות בחלב הקוקוס הביתי: "בנוגע לקלוריות, אני לא יודע לומר בדיוק, כי לא ברור כמה מהקלוריות בקוקוס עוברות לחלב, אבל ב-100 ג' קוקוס יבש יש 676 קלוריות, אז זהו החסם העליון.
מ-100 גרם קוקוס יבש נפיק בערך כוס וחצי של חלב קוקוס, ככה שבכוס וחצי של חלב קוקוס תוצרת עצמית יש לכל היותר 676 קלוריות (מים לא מוסיפים קלוריות). כלומר 450 קלוריות לכוס, לכל היותר. ייתכן שלא כל הקלוריות עוברות לחלב, ולכן זה בטח קצת פחות מזה (אבל כאמור, בטוח לא יותר מזה)".
הבעיה שבשימוש בקוקוס הטחון שמצוין כאן – לא הרווחת הרבה… הוא מכיל חומרים משמרים / מייצבים.
יש קוקוס טחון ללא חומרים משמרים, ונראה לי שאם כבר טורחים להכין לבד כדי להמנע מחומרים משמרים, אז עדיף לרכוש אותו….
(אני מכינה חמאת קוקוס מקוקוס טחון, ובעקבות קריאת הפוסט כאן הלכתי לרכוש את הקוקוס הטחון של שופרסל, כי הנחתי שכנראה שהוא טוב ו"נקי", והתאכזבתי לגלות שיש בו חומרים משמרים…)
בוקר טוב,
אני מחפשת איך להכין שמן קוקוס בבית. יש לך מושג איך אני מכינה את זה?
תודה
דרורה
דרורה, הנה סרטון שמסביר בבירור איך מכינים שמן קוקוס בבית מקוקוסים יבשים (יוצא בערך כוס שמן ל-6 אגוזים), והנה סרטון שמראה איך מכינים את השמן בפרובינציית נאקון סי תמראת בדרום תאילנד.
נפלא!
ב-12 ש"ח קניתי שקית קוקוס של 400 גרם ומחצי ממנה עשיתי ליטר וחצי חלב קוקוס נהדר.
תודה על ההסבר המפורט והמושקע.
דרך אגב, אפשר למצוא קרטון קטן (250 מ"ל) של Aroy-D בסניפי עדן-טבע וגם מגה, במחיר שערורייתי של 8 ש"ח.
בהשוואה – הקנוי עולה 32 ש"ח לליטר והבייתי כ-5 ש"ח!
חלב קוקוס אחרי ההקפאה יהיה במרקם שונה לגמרי מחלב קוקוס טרי.
צריך להפשיר אותו כמה שעות ואחר שהוא מופשר, להקציף אותו במיקסר ?
הוא יהיה ממש כמו טרי ?
כמה זמן צריך להקציף אותו ?
תודה
אסתר – צריך להקציף עד שהתערובת הומוגנית.
הכנתי חלב קוקוס בבלגרד
שמתי בבקבוק זכוכית למעלה היה נוזלים ולמטה השומן .אי אפשר להשתמש בחלק התחתון שאלה נוספת האם זה מתקלקל כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
שלי – זה לא הגיוני שהשומן יהיה למטה והנוזלים למעלה. החלב יישמר במקרר יומיים-שלושה ובפריזר כמה חודשים.
תודה על הרעיון המצויין.
מעניין אותי לדעת אם אקבל את אותה איכות אם קודם אטחן לאבקה דקה את הקוקוס היבש ואח"כ אשרה אותו במים לפי המתכון.
האם עדיף יהיה לי להשתמש במים חמים יותר או ממש רותחים
והאם צריך 10 דקות או להוסיף זמן או לקצר בתהליך הזה.
תודה