נובמבר 20 2012

מזון אורגני, חינוך גלובלי – חפשו את הזרים שאלות ותשובות

רקפת כותבת: הייתי שמחה לדעת איך הנגישות בכללי למזון אורגני, ואיפה אפשר ליהנות ממזון מקומי לא מעובד. אנחנו רוצים להשתקע בתאילנד עם ילדים ב-homeschooling, במקום שבו יהיו חשופים לדוברי אנגלית ולא רק למקומיים. יש לך רעיון למקום שקט כזה?

מזון אורגני יבש (אורז, קטניות, סוכר חום, שמן) אפשר למצוא ברשתות השיווק הגדולות (טסקו לוטוס, מאקרו ביג סי ועוד). כמובן שהמבחר הגדול ביותר נמצא בבנגקוק, שבה יש רשתות קטנות שמתמחות בזה, כמו Lemon Farm. ברמה המעשית, מי שזה ממש חשוב לו ואינו מתגורר בבנגקוק יכול לעשות שם קנייה גדולה ולשלוח אותה בדואר למקום מגוריו. מזון אורגני טרי זה עניין אחר. ברשתות הגדולות יש מדי פעם ירקות אורגניים, אבל בדרך כלל אלה ירקות אזוטריים למדי והאספקה לא קבועה. תאילנד אמנם הכריזה על כוונתה להפוך למרכז המזון האורגני של דרום מזרח אסיה, אבל כרגע זה בעיקר ברמת הכוונות. בעיקרון, ככל שיש יותר זרים במקום, כך גדל הסיכוי למצוא מוצרים אורגניים.

פתרון אפשרי ולא מאוד מסובך הוא לגדל ירקות בעצמכם. ברוב הבתים יש חצרות מספיק גדולות והכל גדל בקצב מסחרר. באופן כללי, ירקות באלאדי לא חסרים כאן – כל אחד שיש לו עץ פפאיה מוכר את הפירות בחזית ביתו והשוק מלא בחקלאים שמציעים את תוצרתם בדוכנים ועל המדרכות, אבל אין שום ערובה לכך שהיא אורגנית. לתאים אין מודעות גבוהה להשפעה של חומרי הדברה על הבריאות, ובדרך כלל כשהם מוכרים תוצרת טרייה כ"אורגנית" הם מתכוונים ללא חומרי הדברה, אבל לא בהכרח ללא דישון כימי.

גינת ירק משפחתית על גדות המקונג

לגבי הילדים וחשיפתם לדוברי אנגלית – ברוב המקומות בתאילנד אפשר לפגוש תושבים זרים דוברי אנגלית ברמות שונות. יש כמובן מקומות עם ריכוז גדול יותר של זרים (בנגקוק, צ'יאנג מאי, פטאיה, פוקט) – בדרך כלל אלה לא מקומות שקטים במיוחד, אם כי אפשר למצוא פינות שקטות לגמרי בכל אחד מהם. חשוב לזכור שלאן שלא תבחרו ללכת, החיים החברתיים שלכם יתחילו מאפס (אלא אם אתם נוחתים במקום עם הרבה ישראלים), ובידכם הבחירה עם מי להתרועע. יש מצב שמקום כמו פאי יכול להתאים לכם (תשאלי את קרני, שגרה שם).

פוסטים קשורים

4 תגובות

4 תגובות לפוסט “מזון אורגני, חינוך גלובלי – חפשו את הזרים”

  1. יעל בתאריך 21 נוב 2012 בשעה 19:39

    לא מתיימרת להכיר את תאילנד יותר מידי אבל בשהות בת שלושה שבועות בפאי (התאהבתי והיה לי מאד קשה לעזוב) פגשתי המון זרים שמתגוררים בה דרך קבע, כולל כמה משפחות עם ילדים (בהם גם משפחה ישראלית שגרה שם שבעה חודשים עם ארבעה ילדים). יש בסביבה גם כמה חוות אורגניות ובעיר יש כמה וכמה מסעדות בריאותיות שלפחות חלק מהמזון המוגש בהם הוא אורגני.
    המקום מחבק וקל מאד להכיר אנשים, בעיקר בכמה מוקדים של הקהילה הזרה שאשמח להמליץ עליהם במייל פרטי.

  2. רקפת בתאריך 22 נוב 2012 בשעה 15:11

    עדי
    תודה על הפוסט המיוחד, שמחתי על תגובתך 🙂
    אודה לך אם תעבירי ליעל את המייל שלי, הייתי רוצה לשמוע ממנה עוד
    דרך אגב, חיפשתי את הספר שלך בסטימצקי ולא היה. איפה אפשר להשיג?

  3. עדי בתאריך 22 נוב 2012 בשעה 17:01

    רקפת, העברתי את כתובתך ליעל, ובינתיים את יכולה לקרוא קצת על מעלליה בתאילנד (ולאוס). נסי לחפש את "סאנוק" בסניפי צומת ספרים, ואפשר גם לקנות אותו ברשת דרכם.

  4. יעל בתאריך 27 נוב 2012 בשעה 6:54

    היי רקפת,
    אני מקווה שקבלת את המייל ששלחתי בסוף השבוע (ואם לא – חפשי בספאם). בכל מקרה – יש לי בשבילך את כתובת המייל של מרב, אם המשפחה הישראלית שמטיילת בתאילנד כבר כמעט שנה עם ארבעה ילדים שהקטנה בהם היתה בת ארבעה חודשים כשיצאו לדרך.
    הם גרו שבעה חודשים בפאי (וגם בקו צ'אנג ועכשיו בפאנגן) והיא הכתובת הטובה ביותר לכל תהיותייך.

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות