דצמבר 19 2012
קארי פאננג – שתי דרכים לגן עדן
פאננג הוא אחד מסוגי הקארי הפופולריים ביותר בתאילנד. הוא מבוסס על חלב קוקוס ובדרך כלל מכיל בוטנים טחונים. יש שתי גרסאות לקארי הזה – יבשה ורטובה – שתיהן טעימות מאוד ואפשר להחליט איזו מהן רוצים להכין לפי שאר המנות בארוחה. אם אתם זקוקים למנה עם הרבה רוטב, לכו על הגרסה הרטובה. אם כבר יש לכם מנה עם רוטב (או מרק כלשהו) בתפריט ואתם מחפשים מנה עם יותר שפיץ, לכו על היבשה.
מתכון: קארי פאננג, הגרסה היבשה
לצערי, בספר סאנוק (וגם באתר) נפלה טעות והתמונה של הסוג היבש עיטרה את המתכון של הסוג הרטוב. בעקבות הערות הקוראים החלטתי להפריד את המתכונים ואף צילמתי מחדש את הגרסה הרטובה, כדי שלא יהיו אי הבנות.
מתכון: קארי פאננג, הגרסה הרטובה
אם הצלחתם להשיג משחת קארי פאננג באחת החנויות למוצרים מהמזרח, מה טוב. אם לא, השתמשו בקארי אדום תאי "רגיל".
אם אתם רוצים להכין משחת קארי פאננג בעצמכם, הנה המתכון
מרכיב הכרחי בקארי פאננג הוא עלי קפיר ליים טריים. כדי לשחזר את הטעם במדויק אפשר להשתמש בכמה טיפות של שמן ארומטי מקפיר ליים. אם אין ברירה, השתמשו בעלים מיובשים. רצוי להשתמש בסוכר דקלים – זה לא מאוד קריטי ואפשר להשתמש גם בסוכר חום או לבן, אבל סוכר הדקלים הרבה יותר טעים ומתאים. אם יש לכם סוכר דקלים בגושים, שימו אותו על קרש חיתוך וחתכו לפרוסות דקיקות את הכמות הרצויה (פחות או יותר).
בעיקרון, יש שתי דרכים להכין קארי פאננג (ותבשילי קארי על בסיס קוקוס באופן כללי). הדרך המסורתית (והמומלצת, לטעמי) היא לצמצם את חלב הקוקוס עד שהשומן שבו נפרד ממוצקי ה"חלב", ואז להוסיף את משחת הקארי לטיגון של כמה דקות לפני שמוסיפים את הבשר. הדרך השנייה פשוטה יותר – מרתיחים את חלב הקוקוס, מוסיפים את המשחה ומבשלים כמה דקות, ואז מוסיפים את הבשר ושאר החומרים.
כדי לא להסתבך יותר מדי עם שתי שיטות הכנה לכל מתכון, במתכון לגרסה הרטובה מפורטת הדרך המסורתית, וביבשה הדרך הקצרה יותר. אתם יכולים להחליף בין השיטות, אבל קחו בחשבון שהדרך המסורתית דורשת יותר חלב קוקוס, כך שאם אתם מכינים את הגרסה היבשה בדרך הזאת תצטרכו להוסיף לפחות חצי כוס חלב קוקוס למתכון.
אם מכינים את הקארי מחזיר או מעוף, נדרש בישול קצר בלבד (5-8 דקות). אם משתמשים בבקר צריך לחתוך אותו ממש קטן ולבשל כ-40 דקות. יש טבחים שנוהגים לבשל את הבקר לחוד בחלב קוקוס דליל עד שהוא מתרכך, ורק אז מוסיפים אותו לקארי. זאת שיטה מצוינת שמבטיחה בשר רך ותבשיל לא שרוף.
מה שטוב באוכל תאי שמבשלים הרבה בקוקוס כך מי שאוכל כשר יכול להכין את המאכלים האלה
בתאיילנד הם כולם משתמשים בסוכר לבן רגיל.
ככה שסוכר דקל לא חובה בכלל
וסוכר דמררה יעשה את העבודה
טיפ חשוב : לקנות קרם קוקוס 30% שומן מינימום ! (לא חלב או מיי )
פינג פונג – גם אם אתה צודק וברוב המקומות בתאילנד מחפפים בעניין הסוכר, אני מעדיפה לתת את האופציה האופטימלית, ומניחה שמי שחייב לחפף (מה לעשות שזה לא המוצר הכי נגיש בשוק) – יחפף ממילא. בעניין חלב הקוקוס, המתכון נכתב בהנחה שמשתמשים בחלב עם 18-22 אחוזי שומן. אם משתמשים בחלב שמן יותר, כדאי לדלל בקצת מים.