מאי 11 2009
האם אפשר לשתות את המים שמגישים במסעדות?
דוד כותב: שמעתי שלא כדאי לשתות את המים שמגישים בקנקנים או בכוסות עם קרח במסעדות בתאילנד, ושמומלץ לשתות רק מים מינרליים מבקבוקים. זה נכון?
דוד, האגדה האורבנית הזאת מתחלקת לשני סוגים של פראנויה: בעניין המים ובעניין הקרח. יש כאלה שאומרים שהמים עצמם בסדר, אבל הקרח, אלוהים ישמור, עשוי ממי ברז ומכיל המון חיידקים ובקטריות חובבי כפור, ויש כאלה שאומרים שגם המים עצמם הם מי ברז, ומי שישתה אותם ייחשף לאינספור מחלות אקזוטיות. אבל קודם בוא נעשה קצת סדר בדברים, לטובת אלה שלא מכירים את הסדרי המים במסעדות תאיות.
בחלק גדול מהמסעדות יש על השולחן בקבוקי מים מינרליים או מטוהרים (Naam prao). המלצרים יגישו לכם כוסות עם קרח, ואם אתם חושקים במים המבוקבקים, תפתחו בקבוק ותמזגו לכוסות. אם אתם לא רוצים להוציא כסף על מים, יבוא מלצר וימזוג לכם מים מקנקן. המים האלה, וגם הקרח שעשוי מהם (שאותו קונים בשקיות מיצרני הקרח), הם מי שתייה מטוהרים.
לכל עיר, מחוז ותת-מחוז בתאילנד יש מאגרים גדולים למי גשמים, שאותם מטהרים מבקטריות כדי שיהיו ראויים לשתייה. במים הלא מטוהרים משתמשים לחקלאות, בעיקר בעונה היבשה ובעונה החמה. אחרי הטיהור אורזים את המים בבקבוקים גדולים בצבע לבן אטום. אלה הם מי השתייה שכל אזרחי תאילנד משתמשים בהם.
לא כולם אוהבים את הטעם של מי השתיה המטוהרים (באופן פרדוקסלי, הם נוטים לייבש את הגרון), אבל אף אחד לא יגיש לכם, במסעדה או בכל מקום אחר, מי ברז. אם קרה והייתם חייבים לשתות מי ברז, זה לא אסון גדול אבל עדיף להרתיח אותם קודם (ואז זה ממש בסדר).
הי
ומה לגבי שייקים שמוכרים בכל מקום?
שייק פירות בדוכנים / אייס קפה וכו'
תודה
אותו כנ"ל. המים המטוהרים כל כך זולים, שאנשים לא מעלים בדעתם להחליף אותם במים מהברז כדי לחסוך את הכסף. צריך לזכור שמדובר במדינה שלמה שלא שותה מים מהברז אלא רק מים מטוהרים, והסיכוי לחסוך איזה באט מתגמד מול הסיכון הבריאותי והפגיעה האפשרית בשם הטוב של המקום.