מאי 14 2009
רונלד מקדונלד משפר נימוסים
כידוע, רשת מקדונלדס נכשלה כישלון די חרוץ בתאילנד. איזו סיבה יכולה להצדיק בחירה בקציצה חסרת טעם, נתונה בצמר גפן חסר טעם, שעולה המון כסף, כשאפשר באותו כסף לאכול כאן המון דברים טעימים?
סניפי מקדונלדס אפשר למצוא בערים הגדולות, אבל לא בערי השדה. שם שולטת KFC, שמגישה עוף מטוגן – מאכל שנמצא בלב הקונצנזוס התאי. אמנם אפשר למצוא מחוץ לסניפי KFC עוף מטוגן ברבע המחיר, אבל הרשת מוכרת גם מיזוג אוויר, צ'יפס טוב ויחס אדיש (שלושה דברים נדירים למדי בתאילנד). לישיבה במקדונלדס או ב-KFC יש משמעות כלכלית-מעמדית די ברורה: הנה אדם שיכול להרשות לעצמו אוכל מתועש במחירים שערורייתיים.
כדי לא לסגור את הסניפים וללכת הביתה עשתה מקדונלדס שני צעדים: היא החלה לכלול אופציה של אורז במקום לחמניה, וכופפה את הסמל המסחרי שלה, הליצן המתקרא רונלד מקדונלד, לתנוחת וואי (קידה בודהיסטית) תאית מנומסת.
מעניין.
לא ממש נכון.
תאילנד ושכנותיה בכלל היא אחת המדינות עם הצמיחה הימהירה ביותר של מקדונלדס ושל פיצה האט ורשתות דומות.תבדקי בעצמך נתונים ותראי.
ברור שמקדונלדס צומחת בדרום מזרח אסיה יותר מאשר באירופה או בארה"ב, כי במערב השוק שלה כבר הגיע לרוויה יחסית, ובאסיה עדיין משתוממים מהגועל נפש הזה. אבל אם תבדוק את הפריסה של מקדונלדס בתאילנד לעומת הפריסה של KFC, תבין למה אני קוראת לזה כישלון. בכל מקרה, אני אחפש נתונים יותר מוצקים על מספר הסניפים של כל אחת מהרשתות.
הנה הנתונים: למקדולנדס יש 88 סניפים בתאילנד. ל-KFC יש 240.
אני הכרתי את אישתי שעבדה כקופאית בסניף של מקדונלד'ס – פאטייה, לכן תמיד אזכור את מקדונלד'ס בתאילנד לטובה. חוץ מזה אין לי הסבר לכך, אבל האוכל בסניפים של תאילנד היו הרבה הרבה יותר טעים לי, מהאוכל בסניפים של מקדונלד'ס בארץ. אני לא חושב שמקדונלד'ס נכשלה בתאילנד, ממש לא. KFC כמובן שולטת, וגם KFC בתאילנד משום מה היה הרבה ערב לחיך מאשר בארץ. אני לא יודע אם זה אכן קשור לאוכל, או זה משהו פסיכולוגי אצלי. בכל מקרה, ללא ספק בתאילנד תמיד נהניתי הרבה יותר מבארץ – אין מה להשוות בכלל..
בלוג נהדר!
אותי הוא מרתק במיוחד כבלוגרית וכסטודנטית לבישול אסייתי.
(אני לומדת באוסטרליה).
הוספתי לקבועים 🙂